Klubmodul henter siden
AFLYST - Lær at bruge OsmAnd GPS til smartphones -
Der er desværre ikke flere ledige pladser

AFLYST

Lær at bruge OsmAnd GPS til smartphones - let og elegant

Vi holder et lille arrangement, hvor vi gerne vil introducerer jer til app’en OsmAnd. Det er en app, som kan hentes hos App store / Google Play enten gratis eller som købe udgave (anbefales). Den installeres på en smartphone, helst af nyere dato og med min 5” skærm.

App’en egner sig godt som GPS til MC, hvor man ønsker at følge et spor / rute.

Der er tale om et arrangement for dem, der gerne vil have en GPS der kan det hele, har en forholdsvis stor skærm, der er billig og så meget andet. Vi regner med at introducerer App’en på en storskærm, give nogle eksempler på hvordan den fungerer osv. Efterfølgende kommer man til at installerer kort, eksempelvis OpenStreet Map for DK, uploade GPX filer, behandle sporet / ruten, opsætte App’en, så den passer bedst til det, man nu bedst kan lide og meget andet. Vi vil vejlede undervejs. Er der tid, kan vi prøve GPS’en i bil.

Vi lærer at hente gemte ruter, fx fra AllTrails, TET, Google Drev, Box, osv.

Det er ikke en kursus i at bruge Garmin GPS, eller andre GPS’er - men blot OsmAnd App’en på din smartphone.

Vi har afsat masser af tid, derfor burde der være basis for en lærerig dag.

Det kan være en fordel, at medbringe en PC, men ikke et krav

Venligst medbring en nyere smartphone, helst 5” eller størrer, hvor OsmAnd App’en er installeret (helst købe udgaven). Vi har ikke gode erfaringer med OsmAnd på IPhones, men har fra forskellige sider, hørt at det fungerer fint sammen. Vi kan dog ikke garantere at kombinationen af IOS og OsmAnd fungerer på niveau med en Android telefon.

Vil vil på ingen måde anbefale at bringe sin nye fine IPhone eller en tilsvarende dyr Android telefon med på tur, monteret på styret - det ryster, støver, den bliver våd, varm, kold osv.

Vi er nogle stykker, der har bruger ekstra robuste smartphones til OsmAnd GPS. Modellerne kan ses her. (Bemærk at linket er kun for at se telefonen, de kan købes billigere fx via Ebay til under 2000,-)

POPTEL P9000 Max, har enorm stor batterikapacitet (9000mAh). Kan med fordel bruges, såfremt man ikke har mulighed for at oplade på MC’en.  https://www.notebookcheck.net/Poptel-P9000-Max-Smartphone-Review.324150.0.html 

 
ULEFONE Armor 6E, har en mellem stor batterikapacitet (5000mAh). Den udmærker sig ved at have wireless charging. Dvs den kan oplades mens man kører - uden at ødelægge dens stikforbindelse.

Arrangementet koster 150,-, det inkluder forplejning gennem dagen, Kaffe, middagsmad, drikkevarer, samt leje af lokaler. Der er 8 pladser som udgangspunkt, såfremt der er ønske om flere pladser, kan vi blive nødt til at flytte arrangementet.
 
Arrangør: Lars Kallesø, Karsten Tavs & Hans Peter Sørensen
Tilmeldte
8 /8
Tilmeldingsfrist
18.01.2020
Tidspunkt
25.01.2020 kl. 09.00 - 25.01.2020 kl. 15.00
Sted
Middelfart
Pris
150,00 kr.